30 mars 2020

Så här påverkas begravningar av Coronapandemin

Vi vill att du ska känna dig trygg i alla möten med oss. Därför erbjuder vi olika möjligheter till möten med våra begravningsentreprenörer. Våra kontor är öppna för besök och vi kan ordna möten på videolänk eller på telefon.

Som tidigare gäller ömsesidigt ansvar för att förhindra smittspridning. Våra medarbetare stannar hemma om de är sjuka. Om du har symptom råder vi dig att välja ett video- eller telefonmöte.
Vår ambition är att alla begravningar ska genomföras som planerat. Vi förhåller oss naturligtvis till de nya restriktionerna gällande allmänna sammankomster på max 50 personer, men också till Begravningslagen, som säger att gravsättning eller kremation ska genomföras senast en månad efter dödsfallet.
Vi berättar gärna om hur exempelvis en akt över urna kan genomföras, som ett alternativ till traditionen att ha kistan i ceremonilokalen. Att ha hela begravningsakten utomhus är också ett alternativ.
Vi erbjuder också möjligheten till närvaro vid ceremonier genom direktsändning här på hemsidan. Du söker dig enkelt fram till rätt begravning via ”Sök begravning”.

Vi är till för dig. Har du frågor eller funderingar, välkommen att kontakta oss på telefon eller via e-post.
Vill du själv söka information om Corona/Covid-19, se folkhalsomyndigheten.se samt krisinformation.se. Du kan också ringa telefon 113 13.